7 Tetor 1400, miratimi i kërkesës për luftë të përbashkët kundër turqve nga Venediku

Stema e Jonimajve

Senati i Venedikut, në mbledhjen e tij të datës 7 Tetor 1400, shqyrtoi dhe miratoi propozimin e bujarëve shqiptarë, Koje Zaharia dhe Dhimitër Jonima, për përfundimin e marrëveshjes për luftë të përbashkët kundër turqve, të cilët ndërmorën sulme grabitqare dhe terroriste në Ballkan.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply