7 Shtator 1457, Skënderbeu godet si rrufe! Në betejën e “Ujit të Bardhë” Hamzai dhe Isak Bej Evrenozi u thyen keqas

Skënderbeu mposht Hamzain

Sot është përvjetori i Betejës në Ujë të Bardhë, ndërmjet ushtrisë shqiptare të udhëhequr nga Gjergj Kastrioti dhe forcave osmane të komanduara nga Isak Bej Evrenozi dhe tradhëtari Hamza Kastrioti. Luftëtarët shqiptarë me manovrime të shkathta, i dolën në shpinë armikut dhe në piskun e vapës, e goditën me 7 Shtator 1457, pranë fshatit të sotëm Gjorm, duke i shkaktuar një katastrofë të vërtetë. Fitorja e shqiptarëve në Ujë të Bardhë, pati një jehonë të madhe brenda dhe jashtë Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply