7 Shkurt 1993, u nderua me “Pishtar i demokracisë” juristi Xhevat Kapshtica

Tre vjet pas vdekjes , më 7 Shkurt 1993, juristit Xhevat Kapshtica iu dha titulli “Pishtar i demokracisë”. Ai u lind në Kapshticë të Devollit më 1906. Mbaroi shkollën fillore në vendlindje dhe Liceun e Korçës. Pas diplomimit në Universitetin e Sorbonës kthehet në atdhe e punon në qytete të ndryshmë të Shqipërisë.  Gjatë luftës së dytë botërore u radhit në radhët e ballit kombëtar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare