7 Nëntor 1918, u krijua Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”

Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”

Më 7 Nëntor 1918, në Shkodër u krijua Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”. Në udhëheqje të tij ishin: Bajram Curri, Hasan Prishtina, Sali Nivica, Sotir Peci etj. Synimi i organizatës ishte çlirimi i Kosovës dhe krahinave të tjera shqiptare, mbrojtja e tërësisë tokësore të Shqipërisë dhe rikrijimi i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.

Referencat:

Biblioteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply