7 nëntor 1917, vrasja e Themistokli Gërmenjit.

7 nëntor 1917, vrasja e Themistokli Gërmenjit. Fitoret e njepasnjeshme te Levizjes Kombetare Shqiptare e bene Themistokli Germenjin objekt goditjesh nga politikane te huaj, qe mbanin qendrim armiqesor ndaj Shqiperise. Ata trilluan akuza te rreme per veprimtarine e tij si “agjent i austrohungarezeve”, ne baze te te cilave u denua me vdekje nga nje gjykate ushtarake franceze ne Selanik dhe u pushkatua.

Leave a Reply