7 Nëntor 1915, Komiteti amerikano-shqiptar

Shqiptarët e SHBA

Bashkëatdhetarët tanë të mërguar në Boston të Amerikës, më 7 Nëntor 1915, organizuan një tubim të madh kundër planeve për coptimin e atdheut të largët. Atje u vendos për krijimin e Komitetit amerikano-shqiptar, shoqatë që luajti një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e tërësisë territoriale të Shqipërisë.

Referencat:

Biblioteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply