7 Maj 1992, doli numri i parë i gazetës “Rilindja”, e Kosovës

Në Zofingen të Zvicrës, më 7 Maj 1992, doli numri i parë i gazetës “Rilindja”, e Kosovës, që u ndalua nga ushtria serbe, në Prishtinë. Pas një viti, gazeta filloi të botohej edhe në Tiranë. Ishte e vetmja gazetë në gjuhën shqipe, që dilte në 4 botime të njëhershme ditore dhe shpërndahej kudo, ku kishte shqiptarë. Ajo botohej edhe në Frankfurt të Gjermanisë, kurse në Prishtinë, dilte nën titullin “Bujku”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare