7 Gusht 318 lindi Kostanci II, perandor romak me prejardhje ilire

Në Gusht të 318, u lind Kostanci II, perandor romak me prejardhje ilire, djali i Konstandinit të Madh. Sundoi si perandor 31 vjet; 23 vjet të jetës së tij i kaloi në beteja fitimtare. Fitoren më të madhe, e kori në betejën kundër punëve. Por Kostanci II, nuk ka qënë vetëm njeri i luftrave dhe përleshjeve. Biografët e tij, e kanë cilësuar si një nga studjuesit më të zellshëm të kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply