7 Gusht 1833, sundimtari turk Ali Namik Pasha organizon një sulm të befasishëm në veri të Shkodrës

Në veri të vendit, në Shkodër, më 7 Gusht 1833, sundimtari turk Ali Namik Pasha, organizoi një reprezalje të befasishme; ushtarët e tij u futën në lagjen e Tabakëve dhe Terezive, ku ndeshen në rezistencën e armatosur të shkodranëve dhe u detyruan të tërhiqeshin. Gjatë tërheqjes, ata sulmuan pazarin e qytetit, ku vodhën, grabitën e vranë zejtarët dhe çirakët e pafajshëm. Kjo shërbeu si shkëndi për një kryengritje, që e detyroi sulltanin të ndryshojë pushtetarët e vet në Shkodër.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply