7 Dhjetor 1969, Dr.Anton Ashta i cili luftoi për zhdukjen e malarjes, merr titullin “Hero i Popullit”

Dr.Anton Ashta

Dr.Anton Ashta, i cili gjithë  jetën e tij ia kushtoi luftës për zhdukjen e malarjes në  vendin tonë , më  7 Dhjetor 1969, u shpall nga Presidiumi i Kuvendit Popullor “Hero i Popullit”. Ai ishte mjeku i parë  dhe i vetëm, që  meritoi këtë  titull të  lartë .

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply