Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

7 Dhjetor 1919, protestë kundër marrëveshjes italo-greke për copëtimin e Shqipërisë

Fier

Në qytetin e Fierit, më 7 Dhjetor 1919, u mbajt një tubim proteste. Përmes një letre të  firmosur nga Leonidha Bogaçe, Ali Musai, Dhimitër Kilica dhe përfaqësues të tjerë , shpallej qëndrimi kundër marrëveshjes italo-greko, të 29 korrikut 1919, për coptimin e Shqipërisë .

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version