7 Dhjetor 1909, themelohet shoqëria patriotike “Bashkimi”

Visar Dodani

Në  shtëpinë  e Kristo Meksit në  Bukuresht, më  7 Dhjetor 1909, u themelua shoqëria patriotike “Bashkimi”. Komisioni i përbërë  nga Kristo Meksi, Visar Dodani, Pandeli Evangjeli, Rafael Anastasi dhe Vangjel Zografi kishin përgatitur statutin që  u miratua nga mbledhja themeluese. U zgjodh edhe kryesia me Thoma Çamin kryetar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply