7 Dhjetor 1906, lindi luftëtari antifashist Ilmi Pato

Vlora

Më 7 Dhjetor 1906, në Sul të Vlorës, u lind luftëtari antifashist Ilmi Pato. Ai është  një  ndër qindra viktimat shqiptare të  terrorit nazist, që u arrestua dhe u dërgua në kampet e shfarosjes. Për veprimtarinë e tij antifashiste, u arrestua në  fshatin e lindjes dhe u dërgua në kampin e përqëndrimit të Masburgut në Gjermani, ku ishin dhe 82 shqiptarë të tjerë .

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply