7 Dhjetor 1889, përkujtohet sot mjeku atdhetar Jorgji Karamitri

Shkodra

Sot përkujtohet mjeku atdhetar Jorgji Karamitri. U lind në  Shkodër, në  vitin 1889. Studimet fillore dhe të  mesme i kreu në  vendlindje, kurse arsimin e lartë  e ndoqi në  Poloni. Pas diplomimit për dermatologji, u kthye në  Shkodër, për t’i shërbyer bashkëqytetarëve të  vet. Gjatë  Luftës Nacionalçlirimtare, u lidh me lëvizjen antifashiste dhe u vu në  shërbim të  luftëtarëve të  lirisë , që  kishin probleme shëndetësore. Për veprimtarinë  e tij humane dhe patriotike, u arrestua nga pushtuesit nazistë  dhe u pushkatua mizorisht, më  7 Dhjetor 1943.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply