6 Shtator 1957, u hap Universiteti i parë Shqiptar

Universitei i parë Shqiptar

Ëndrra e rilindasve tanë, Universiteti i parë Shqiptar, hapi dyert për studentët, më 6 Shtator 1957. Ai u themelua mbi bazën e bashkimit të disa instituteve të larta. Në vitin e parë Akademik Universiteti i Tiranës kishte 6 fakultete, 45 katedra dhe 15 specialitete në sistemin e ditës, të mbrëmjes dhe me korespondencë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply