6 Shtator 1913, në Krujë mblidhen krerët e fiseve malësore; kundërshtojnë copëtimin e Shqipërisë, mbështesin Qeverinë e Vlorës

Krerët e Malësisë

Krerët e fiseve të Malësisë, të mbledhur në Krujë, më 6 Shtator 1913, protestuan kundër vendimit të “bajlozëve në Londër”, pra kundër Konferencës së Ambasadorëve. Siç dihet Konferenca shkuli nga trungu arbëror Hotin, Grudën dhe Kosovën. Kuvendi u shpreh në përkrahje të Qeverisë së Vlorës dhe për ndalimin e gjakmarrjes.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply