6 Shkurt 1932 lindi balerini Petrit Osman Vorbesi

Më 6 Shkurt 1932 lindi balerini Petrit Osman Vorbesi. Veprimtarinë artistike e nisi që në vitin 1946 në rrethin e baletit të Shtëpisë së Pionerit. Me shumë sukses luajti role në shfaqje baleti si “Kujdesi i kotë”, “Romeo dhe Zhuljeta”, “Lola”, “Shatrivani i Bahçisarajit” etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare