6 Nëntor 1919, letër nga Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”

Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”

Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, në letrën e datës 6 Nëntor 1919, përshkruante luftën për çlirimin e Nikajt, Merturit dhe Krasniqit nga forcat vullnetare, si dhe luftimet që zhvilloheshin kundër pushtuesve serb, në Qafën e Morinës dhe mundësine e përhapjes së luftës në Pejë, Gjakovë e Prizren.

Referencat:

Biblioteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply