6 Nëntor 1828, Kongresi antiosman në Berat

Berat

Më 6 Nëntor 1828, filloi punimet Kongresi i Beratit. Kjo ngjarje shënoi fillimin e kryengritjes së armatosur antiosmane në Shqipërinë e Jugut.

Referencat:

Biblioteka dhe arkiva QMKSH

Leave a Reply