6 Nëntor 1417, Gjon Kastrioti synon daljen në det

Gjon Kastrioti

Në përpjëkje për të dalë në det dhe për të zgjeruar zotimet e veta, Gjon Kastrioti, i ati i Gjergj Kastriotit, më 6 Nëntor 1417, i kërkoi Venedikut të vërë dorë mbi Shëngjinin, Meduan dhe Barbullushin, duke synuar më tej trevat e Shkodrës.

Referencat:

Biblioteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply