6 Mars 1995, Shqipëria mori pjesë në konventën e OKB-së në Kopenhagen, për zhvillimin shoqëror

Më 6 Mars 1995, në kryeqytetin e Danimarkës, Kopenhagen, u hap Konferenca e nivelit të lartë të Organizatës së Kombeve të Bashkuara për zhvillimin shoqëror. Në të merrnin pjesë mbi 130 kryetarë shtetesh dhe qeverish, përfshirë dhe delegacionin tonë. Konfernca shqyrtoi mundësinë për ndreqjen e “padrejtësive shoqërore” dhe zbutjen e varfërisë, të cilat nga analistët dhe ekonomistët, konsiderohen “bomba shoqërore” më e rrezikshme e ditëve tona.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare