6 Korrik 1945, masakrohen nga pushtuesit fashistë Margarita dhe vëllai i saj Kristaq Tutulani në Gosë të Kavajës

Në Gosë të Kavajës, më 6 Korrik 1945, u masakruan nga pushtuesit fashistë, luftëtarët e lirisë, Margarita dhe vëllai i saj Kristaq Tutulani. Dy të rinj të talentuar përqafuan idealet komuniste dhe u radhitën në lëvizjen antifashiste, që në bangat e shkolles. Ata i rezistuan deri në fund torturave çnjerrëzore, ata falën rininë dhe gjakun e tyre, për lirinë që sot gëzon Atdheu.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply