6 Korrik 1943, ndodhi Masakra e Borovës

Masakra e Borovës, një nga ngjarjet më makabre të Luftës, u krye nga pushtuesit nazistë, më 6 Korrik 1943, si akt hakmarrje për pritën që organizuan forcat partizane kundër divizionit gjerman, që hyri në territorin e Shqipërisë nga Greqia. Nazistët e egërsuar, rafshuan fshatin dhe vranë 107 banorë të tij, të pafajshëm.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply