6 Korrik 1937, filloi zëvendësimi i emrave të qyteteve dhe fshatrave nga gjuhët e huaja me emra në shqip

Në bazë të vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 753, datë 6 Korrik 1937, në të gjithë vendin, filloi një fushatë për zëvëndësimin e emrave të qyteteve dhe fshatrave me prejardhje nga gjuhët e huaja, turqisht, silavisht, greqisht, etj dhe zëvëndësimi i tyre me emra shqip.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply