6 Gusht 1999, në një nga komunikatat e botuara në Prishtinë kërkoheshin të dhëna nga Beogradi për mijëra të burgosur dhe të zhdukur nga Kosova

Në komunikatën e botuar në Prishtinë, më 6 Gusht 1999, nga “Amnesty International” dhe organizata të tjera të të drejtave të njeriut, i kërkoheshin Beogradit, të dhëna për mijëra të burgosur dhe të zhdukur nga Kosova. Sipas komunikatës vetëm gjatë kohës së bombardimeve të NATO-s në Jugosllavi, janë burgosur dhe zhdukur 3500 shqiptarë, por sipas të dhënave të tjera, kjo shifër regjistron mbi 7000 viktima.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply