6 Gusht 1912, përkujtohet sot përvjetori i lindjes së aktorit shqiptar Pjetër Gjoka

Skena dhe ekrani shqiptar, sot kremtojnë përvjetorin e lindjes të aktorit të shquar shqiptar, Pjetër Gjoka, “Artist i Popullir. U lind në Ulqin, më datë 6 Gusht 1912, por u vendos familjarisht në Shkodër. Në rininë e hershme, u mor me veprimtari sportive dhe muzikore. Për herë të parë, doli në skenë, në vitin 1936, në teatrin amator të Shkodrës dhe rrugën e artit dramatik, e vazhdoi deri në fund të jetës. Ai shkëlqeu në skenën e Shkodrës, por edhe më shumë, në Teatrin Popullor.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply