6 Gusht 1893, në shkollën Luarasi u organizua ceremonia e përfundimit të vitit të parë shkollor

Më 6 Gusht 1893, në shkollën shqipe të Luarasit, u organizua ceremonia e përfundimit të vitit të parë shkollor. Prindërve dhe nxënësve, u foli mësuesi i parë i saj, rilindasi Kristo Luarasi. Ceremoni të tilla, u zhvilluan edhe në shkollat e reja shqipe, të hapura në Vodicë, ku jepte mësim Vasil Thanas Duro, në Treskë, ku foli mësuesi Nuçi Naçi, në Gostivar me mësues Koço Ilia Postenani, në Selcan të Pishës, me mësues Bilal Tahiri dhe në Rehovë, ku nuk dihet emri i mësuesit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply