6 Gusht 1878, gazetari Anastas Byku nxori numërin e parë të gazetës “Pellazgu Promete”

Mësuesi, gazetari dhe publicisti Anastas Byku, më 6 Gusht 1878, nxori numërin e parë të gazetës “Pellazgu Promete”, ku tërheq vëmëndjen e opinionit përparimtar, për rrezikun që e kërcënonte Shqipërinë dhe gadishmërinë e popullit shqiptar, për të luftuar për çlirimin e vendit. Me këtë gazetë, bashkëpunuan disa nga figurat më të njohura të Rilindjes Kombëtare. “Pellazgu Promete”, luftoi për unitetin e popullit shqiptar, kundër dasive fetare dhe krahinore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply