6 Dhjetor 1997, përkujtohet sot atdhetari kosovar Dervish Bajraktari

Junik, Kosova

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së atdhetarit dhe luftëtarit kosovar Dervish Bajraktari. Ai u lind në Junik në vitin 1918. Gjithë jetën e tij, ia përkushtoi luftës për çlirimin e Kosovës dhe lirinë e popullit kosovar. Për veprimtarinë e tij patriotike, u burgos në vitin 1949 dhe familja u internua. Shtatë vjet kaloi në burgjet e UDB-s, por nuk u dorëzua dhe e vazhdoi luftën deri në frymën e fundit, më 6 Dhjetor 1997.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply