6 Dhjetor 1935, Tefta Tashko jep koncertin e dytë në Korçë

Tefta Tashko

Më 6 Dhjetor 1935, Tefta Tashko, dha koncertin e saj të dytë për publikun korçar. Veprimtaritë e këngëtares, kishin një rëndësi të veçantë për kohën sepse shërbenin në zhvillimin dhe kultivimin e muzikës shqipëtare, si shkolla për edukimin muzikor të dëgjuesve dhe si shtytje për gjallërimin e jetës kulturore të vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply