6 Dhjetor 1921, Qazim Koculi emërohet kryeministër dhe dorëhiqet po atë ditë

Qazim Koculi

Qazim Koculi, më 6 Dhjetor 1921, u emërua kryeministër i Shqipërisë dhe u ngarkua me detyrën e formimit të kabinetit qeveritar. Po atë ditë, ai dha dorëheqjen, pa mundur të formojë qeverinë. Kjo dëshmon për krizën politike që përjetonte vendi dhe luftën e ashpër midis forcave demokratike dhe atyre konservative të ekstremit te djathë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply