6 Dhjetor 1454, Alfonsi, aleat i Skënderbeut i kërkon Papës mbështetjen kundër turqëve

Skënderbeu

Alfonsi, mbreti i Napolit dhe aleat i Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastriotit, më 6 Dhjetor 1454, i kërkoi zyrtarisht Papës, të merrte përsipër barrën e fushatës antiturke. Ai i sugjeroi Atit të Shenjtë, të vinte në shërbim të luftës antiosmane flotën papale dhe të ndihmonte frontin e luftës në Shqipëri, me 1000 këmbësorë dhe 200 kalorës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply