5 tetor 1947, lindi Tonin Çobani, gazetar e pedagog

Tonin Çobani

Pedagogu dhe gazetari i njohur Tonin Çobani, u lind më 5 Tetor 1947. Pas diplomimit në Universitetin e Tiranës dhe studimeve pasuniversitare në Akademinë e Arteve në Tiranë, disa vite ka dhënë letërsi në Gjimnazin dhe Universitetin e Shkodrës. Ka qënë ndër reporterët e parë të gazetës “ Koha jonë”, kryeredaktor  i revistës “Lis 6” dhe i gazetës “Lezha informacion”. Ka botuar qindra artikuj në organet e shtypit brënda dhe jashtë vendit dhe 15 libra me artikuj publicistik, ese, kritikë letrare, studime e tregime.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply