5 Tetor 1930, Kongresi Ballkanik i Ministrave të Jashtëm

Athinë, Greqi

Në kryeqytetin Helen, me pjesëmarrjen e Shqipërisë, Bullgarisë, Rumanisë, Jugosllavisë, Greqisë dhe Turqisë, më 5 Tetor 1930, u mblodh Konferenca e I Ballkanike, ku u vendos takimi i përvitshëm i Ministrave të Jashtëm; përgatitja e Paktit Ballkanik dhe krijimi i një organi të bashkëpunimit të përhershëm.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply