5 Tetor 1922, hapja e Gjimnazit të Shkodrës

Gjimnazi shtetëror, Shkodër

Sot kremtohet përvjetori i hapjes së Gjimnazit Shtetëror të Shkodrës, një nga institucionet arsimore më të rëndësishme të vendit, vatër kulturore e partriotike në veri të Shqipërisë, një nga qëndrat kryesore të qëndresës antifashiste, që nxorri luftëtarë të shquar dhe i dha vendit 60 dëshmorë, prej të cilëve 12, janë Heronj të Popullit. Nga bangat e kësaj shkolle, kanë dalë mijëra e mijëra kuadro, që kanë punuar e drejtuar sektorë të ndryshëm të jetës  dhe veprimtarisë së Atdheut. Gjimnazi i Shkodrës për herë të parë, i hapi dyert, më 5 Tetor 1922.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply