5 Tetor 1884, lindi Sulejman Delvina, Kryeministër i Shqipërisë

Sulejman Delvina

Më 5 Tetor 1884, u lind veprimtari politik shqiptar Sulejman Delvina, kryeministër i Qeverisë, që doli nga Kongresi i Lushnjës. Mbështeti luftën kundër rebelimit sadist, ndihmoi në kurorëzimin me fitore të Luftës së Vlorës dhe nënshkroi protokollin italo-shqiptar, mori pjesë në Revolucionin e Qershorit dhe u emërua Ministër i Jashtëm në kabinetin e Nolit. Pas shtypjes së Revolucionit, jetoi ne mërgim dhe më 1932, u kthye në atdhe i sëmurë dhe vdiq në Vlorë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply