5 Tetor 1732, u hap kolegji arbëresh i Shën Adrianit

Kolegji e Shën Adrianit

Kolegji arbëresh i Shën Adrianit, qendër e rëndësishme arsimore dhe kulturore, jo vetëm e arbëreshëve të Italisë por e gjithë shqiptarëve, u çel më 5 Tetor 1732. Me themelimin e katedrës së gjuhës shqipe nga De Rada, institucioni, dha një ndihmesë të vyer për shkollën shqipe dhe mendimin pedagogjik shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply