5 Tetor 1583, kalendari Gregorian filloi të përdoret në Shqipëri

Prejardhja e kalendareve

Më 5 Tetor 1583, filloi të përdoret kalendari Gregorian, që është quajtur dhe “Kalendari i stilit të ri”, në dallim të kalendarit Julian, që u quajt i stilit të vjetër. Në vendin tonë kalendari Gregorian, hyri fill pas shpalljes së pavarsisë në 1912, por nga popullsia e besimit katolik, është përdorur që në shekullin e XVI.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply