5 Tetor 1395, sundimtarja e Vlorës i kërkon mbrojtje Venedikut

Vlora

Senati i Venedikut, në mbledhjen e datës 5 Tetor 1935, shqyrtoi propozimin e sundimtares së Vlorës, për t’i dhënë Republikës, Vlorën, Kaninën, Himarën, dhe Pirgun. Si kompensim, ajo kërkonte një shpërblim vjetor prej 7000 dukatësh dhe mbrojtjen e saj dhe të birit, nga Republika e Shën Markut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply