5 Shtator 1928, u formua Kabineti Mbretëror

Mbreti Zog dhe Kabineti i tij

Pas shpalljes së Monarkisë, më 5 Shtator 1928, u formua kabineti i parë mbretëror. Kryeministër dhe Ministër i Brendshëm ishte Kostaq Kosta, Ministër i Jashtëm – Xhafer Ypi, i Drejtësisë – Hiqmet Delvina, Ministër i Financave – Dhimitër Tutulani, Ministër i Punëve Botore – Sali Vuçiterni, Ministër i Bujqësisë dhe i Pyjeve – Musa Juka dhe Komandant i Mbrojtjes Kombëtare Xhemal Aranitasi.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply