5 Shtator 1878, vritet në kullën e Abdulla Pashë Drenit, i dërguari i Portës së Lartë

Kullë baroti

4500 malësorë Gjakovarë, më 5 Shtator 1878, sulmuan kullën e Abdulla Pashë Drenit. Aty ishte mbyllur me forcat e tij i dërguari i Sulltanit, Mehmet Ali Pashë Maxhari, që kërkonte nga Lidhja Shqiptare e Prizrenit, dorëzimin e Plavës dhe Gucisë, Malit të Zi. U zhvilluan luftime të gjata dhe të përgjakshme. Ndër të vrarët mbeti dhe i dërguari i Portës së Lartë dhe i zoti i kullës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply