5 Shtator 1304, Anzhuini Filip, ripohon privilegjet për qytetet Shqiptare

Karli I i Anzhuinëve

Pas rivendosjes së sundimit të Anzhuinëve në Shqipëri, Filipi, Princi i Taranit, me diplomën që mban datën 5 Shtator 1304, ripohonte privilegjet e dhëna më parë, shtresave të ndryshme të qyteteve të Mbretërisë së Shqipërisë. “Të gjitha imunitetet, liritë, çlirimet, faljet dhe privilegjet, thuhet në diplomë, po ju a sigurojmë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply