5 Shkurt 1887, lindi mjeku dhe patrioti Omer Nishani

Më 5 Shkurt përkujtohet përvjetori i lindjes të mjekut dhe patriotit demokrat Omer Nishani. Ai u lind në Gjiorokastër, ku kreu dhe arsimin fillor. Shkollën e mesme dhe fakultetin e mjekësisë e mbaroi në Stamboll. Mori pjesë në Revolucionin e Qershorit të vitit 1924 dhe pas shtypjes së tij, për 15 vjet jetoi në mërgim. Bashkëpunoi me Halim Xhelon për botimin e gazetës “Liria komëtare”. Vdiq në vitin 1954.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare