5 Nëntor 1961, shfaqet opera shqiptare “Lulja e kujtimit”

“Lulja e kujtimit”

Artistët dhe orkestra e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 5 Nëntor 1961, vunë në skenë operan shqiptare me temë patriotike “Lulja e kujtimit”, me libret të Andon Marës dhe Aleko Skalit, sipas romanit me të njëjtin emër  të Foqion Postolit e muzikë të Kristo Konos. Për inskenimin e saj u angazhua kori, orkestra  dhe solistët më të mirë të Operas.

Referencat:

Bibloteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply