Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

5 Nëntor 1945, lindi Zejnulla Halili, shkrimtar

Zejnulla Halili

Në fshatin Kokaj të Gjilanit, në Nëntor të vitit 1945, u lind shkimtari Zejnulla Halili. U diplomua për gjuhë dhe letërsi shqipe. Karrierën e filloi si mësues. Për një kohë të gjatë, drejtoi emisionin e fëmijëve në Radio-Prishtina dhe më pas, redaktor në gazetën “Rilindja” dhe kryeredaktor i “Gazetës së pionerëve”. Është autor i qindra emisioneve radiofonike dhe televizive, i shumë artikujve dhe i 21 veprave letrare, kryesisht për fëmijë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version