5 Nëntor 1923, hapet Gjimnazi i Gjirokastrës

Gjimnazi i Gjirokastrës

Gjimnazi i Gjirokastrës, një nga shkollat e para të mesme të përgjithshme të vendit tonë, u hap më 5 Nëntor 1923. Ishte e para shkollë ku mësonin djem e vajza bashkë, muslimanë e të krishterë. Gjatë pushtimit të vendit, shkolla  u kthye në një nga vatrat e rezistencës antifashiste.

Referencat:

Bibloteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply