5 Mars 1927, u formua kabineti i Ahmet Zogut

Në fillim të Marsit 1927, u formua kabineti i ri, që kryesohej nga Amet Zogu. Në përbërjen e tij hynte, Petro Poga-Ministër i Drejtësisë, Iliaz Vrioni- Ministër i Jashtëm, Abdurrahman Dibra- Ministër i Brëndshëm, Fejzi Alizoti- Ministër i Financave, Musa Juka- Ministër i Punëve Botore dhe Xhaferr Ypi- Ministër i Arsimit. Më 5 Mars 1927, Kabineti i ri paraqiti para dhomës së deputetëve programin qeveritar dhe fitoi votbesimin e Parlamentit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare