5 Janar 1951, vdiq kleriku Ndoc Nikaj

Ndoc Nikaj

Më 5 Janar 1951, vdiq kleriku, gazetari, shkrimtari dhe botuesi Ndoc Nikaj. Lindi në Shkodër në vitin 1863. Libri i parë që ka dalë nga pena e tij është vëllimi “Vakinat e kishës”. Më 1902, ai botoi “Istoria e Shqypnisë”. Në trashëgiminë e tij letrare, hyjnë edhe disa tekste shkollore si dhe 7 romane.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply