5 Janar 1936, greva e punëtorëve të vajgurit Kuçovë-Vlorë

Greva e punëtorëve

Më shumë se 600 punëtorë që punonin për ngritjen e depove të vajgursjellësit Kuçovë-Vlorë, më 5 Janar 1936, u ngritën në një grevë për reduktimin e orarit të punës, për paga më të larta dhe kushte më të mira jetese. Përpjekjet e firmës AIPA për të shfrytëzuar grevëthyesit dështuan dhe ajo u detyrua të plotësonte kërkesat e grevistëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply