5 Dhjetor 1935, gazeta “Besa” shkruan për Tefta Tashkon

Tefta Tashko

Më 5 Dhjetor 1935, gazeta “Besa” shkruante për recitalin e sopranos Tefta Tashko, në qytetin e Korçës. Koncerti u mbajt në sallën e palestrës “Leku i Nxënësit”. Artistja e shoqëruar në piano nga profesori i Liceut Kombëtar të Korçës, Sotir Kozmo, interpretoi pjesë klasike si dhe muzikë popullore shqiptare. Ajo solli për dëgjuesit arie nga “Traviata”, “Madam Batërflai”, “Bohema”, etj. Sukses të jashtëzakonshëm pati kënga popullore “Bilbil, o i mjeri Bilbil”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply